torstai 4. lokakuuta 2012

Syysaurinkoa

Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa stressitön ja rauhallinen, koska olin saanut tehtyä kaikki läksyt ynnä muut opiskelujutut valmiiksi viikon aikana. Harvinaista minulle, yleensä teen asiat vasta viime hetkellä. Sunnuntaina olikin pitkästä aikaa aurinkoinen, sateeton iltapäivä, ja lähdin kävelylle Vanhankaupunginlahdelle. Matka kulki läpi Annalan kartanon puutarhan, ja ihastus! Puutarhan laidalla käyskenteli maailman suloisin pieni valkoinen poni, joka oikein hohti auringossa.

Taikaponi! Tai ainakin poni.

Olisi tehnyt mieli silittää sitä, mutta en uskaltanut. :D Kaikki hevosensukuiset on vähän pelottavia, tuntuu aina että kohta ne potkaisee tai ainakin puree.



Pitkän kävelylenkin jälkeen oli ihana palata kotiin mausteisen keiton lämmitettäväksi. Tein Hesarin ohjeesta vähän muokattua mausteista porkkanakeittoa, nams. Ohje kotikokeille:

Mausteinen porkkana-omenakeitto
(3-4 annosta)

700 g porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 omena
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl öljyä
1 l vettä
2 rkl kasvisfondia
1 tl kuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
1/4 tl cayennepippuria
1 dl turkkilaista jogurttia
suolaa, mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko omena. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Lisää porkkana ja kuullota hetki. Lisää vesi, fondi, omena ja mausteet. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää hieman vettä, jos keitto vaikuttaa liian sakealta. Soseuta tehosekoittimella (blenderi ajaa hyvin asian), kuumenna tarvittaessa uudestaan ja lisää joukkoon jogurtti. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Tämän viikon olenkin sitten vain tehnyt koulujuttuja, ja eilen katsastin Helene Schjerfbeckin näyttelyn Ateneumissa. Se oli kaunis mutta uuvuttava, mutta siitä voisin kirjoittaa erikseen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti